tiistai 6. syyskuuta 2016

Pukin kontin täyttöä

On se aika vuodesta, kun alan jo miettimään joulun koristeita, valoja, ruokia ja ennen kaikkea niitä LAHJOJA. Viime vuoden hittilahja taisi olla kaikissa Ryhmä Hau-fanien kodeissa tuo vartiotorni. Aloinpa sitä katselemaan sitten netistä ja laajensin katsantaani myös ulkomaille. Amazon.comista olisin löytänyt tuon ja toisen lelun tooodella halvalla mutten ottanut mitään tolkkua miten ne tullit jne määräytyvät, joten päätin ottaa puhelun Tulliin.

Tullista vastasi erittäin mukava nainen jolle aloin selostaa asiaani. Hän sanoi että olin tosiaan päätellyt oikein, että EU:n ulkopuolelta tilattaessa leluista ei mene tulleja, ellei kyseessä olisi esim. ihmistä muistuttava nukke tai puusta veistetty lelu. No ei ollut, joten muovileluista ei mene tullimaksua. Päästiin asiassa eteenpäin. Kysyin sitten miten ne verot määräytyy. Nehän ovat pääsääntöisesti kaikessa 24%, tässä tapauksessa luku lasketaan tuotteen hinnasta + rahtikuluista. Ajattelin tässä kohtaa että jes, halvalla lähtee, eihän postit yleensä ole kuin ehkä pari kymppiä. Päätin puhelun kiitoksiin ja menin takaisin tuonne Amazonin ihmeelliseen maailmaan.



Klikkailin lelut ostoskoriin ja täytin toimitusosoitteen nähdäkseni mitä nuo rahdit kustantaisivat. Tässä kohtaa onneksi suussani ei ollut leipää koska olisin aspiroinut sen välittömästi henkitorveeni; kahden lelun toimituskulut olivat palttiarallaa 114e! :O Siis lelu, jonka saisin toki 20e halvemmalla, tulisi silti hemmetisti kalliimmaksi kun tuohon vielä laskettaisiin se 24% vero päälle. Hylkäsin idean ja suljin tuon jenkkien version.

Siirryin googleen joka kertoi että amazonista kannattaa tilata Britannian puolelta, jolloin verojakaan ei tule. Näpyttelin osoitepalkille amazon.co.uk ja olin samanlaisella sivustolla kuin äsken. Löysinkin hetken hakemisen tuloksena lelun jota olin vailla, mutta samalla silmiini osui ultimaattisesti ehkä maailman paras joululahja. Nimittäin Ryhmä Hau-rekka, joka Suomessa maksaa (googlasin tämänkin) n.120e ja tuolta sen saa paaaaljon halvemmalla :) Tuote vaan tulee myyntiin kolmen päivän päästä joten pitää odottaa siihen.

---

Tämän lelujahdin tiimellyksessä tajusin, että joulu tuntuu taas joululta. Viime joulu oli ensimmäiseni ilman äitiä, joten juhlaa varjosti suuren suuri ikävä. Tänä vuonna tuntuu jo siltä että voisin aloittaa jouluvalojen suunnittelun, miettiä ruokailijoiden määrää ja tietty niitä lahjoja :) Rakastan antaa muille lahjoja, itse en oikein mitään olekaan vailla. Jos paketista löytyy anopin kutomat villasukat niin olen tyytyväinen, sillä kuljen villasukat jalassa melkeinpä syyskuusta huhtikuuhun.

Jotkut saattaa ajatella että hullu, nyt on vasta syyskuu ja joulu pyörii jo päässä. Mutta kyllä, niin se vaan tekee. Mä vihaan talvea muuten yli kaiken, mutta joulu katkaisee tuon pimeän ajanjakson ihanasti ja joulun jälkeen alankin jo odottamaan kevään tippuvia räystäitä ja ensimmäisiä paljaita maaplänttejä.

---

No mutta se siitä joulusta toistaiseksi. Pikkuneiti kasvaa hienosti, rotarokotteen oireet menivät jo ohi ja elämä vaikuttaa palanneen ennalleen. Isoveli ei enää joka päivä osoita mustasukkaisuutta tai kiukkua vaan antaa iltaisin hellyttävästi pikkusiskolle hyvänyön halin ja pusun. Uskallan jo imettää rauhassa pelkäämättä että sillä aikaa kissoilta revitään korvat tai häntä, tai että seiniin ilmestyy uusia taideteoksia.

Olen todennut että esikoinen oli hyvä harjoituskappale, tämä toinen lapsi menee jo "siinä sivussa" jos niin voi asian ilmaista. En ole joka vinkaisusta nostamassa syliin tai menossa laittamaan tuttia suuhun, vaan jatkan jos jotain on kesken ja teen ensin loppuun sen jos suinkin voin. En stressaa öitä koska niissä ei kovinkaan ole stressaamista vaan nukutaan kaikki suht hyvin. Oon myös innostunut kestovaipoista ja näyttäisi siltä että ainakin hieman saan meidän vaippavuorta pienennettyä sillä keinolla. Kaikki vaipat olen tähän mennessä ostanut käytettynä, joko uudenveroisina tai käyttämättöminä mutta kirppikseltä. Löysinkin ihanan vaipan viimeksi Siivouspäivän myynneistä:


Se siitä tältä erää, pitänee palata hommiin. Aiotaan neidin kanssa lähteä moikkaamaan isomummoa sairaalaan.