tiistai 19. huhtikuuta 2016

Messut joita oli odotettu

Lapsimessut 2016, niitä olin odottanut ainakin puoli vuotta etukäteen. Olin hekumoinut etukäteen niitä kaikkia ihania tarjouksia joiden perässä juoksisin taas jalat turvoksissa ja tarjoten korttiani lähes jokaiselle myyjälle. Tulihan sieltä tilattua tulevalle kuopukselle myös turvakaukalo, se olikin tärkein kaikista hankinnoista. A-T Lastenturvan pisteelle pysähdyimmekin ensimmäisenä ja aikalailla samantien tuli tehtyä tilaus Britax Baby safe SHR II kaukalosta ja Isofix-telakasta. Koska haluamaani seeprakuviota ei heillä messuilla ollut enää, tehtiin tilaus liikkeestä ja kaukalo toimitetaan postitse kotiin. Näppärää! Jäi paljon enemmän tilaa autoon kaikille muille ostoksille.. :)

Mukana oli ystäväpariskunta vauvansa kanssa ja olipas se hauskaa toisen äidin kanssa rauhassa kierrellä kojut läpi kun miehet väsyttivät meidän uhmaikäistä ModelExpon puolella ja jonottivat kiltisti poliisiautoon, paloautoon ja muihin lasten juttuihin. Ei olisi ollut toivoakaan että kaikki olisi ehtinyt vielä kiertää vaateostosten päälle.

Ostin myös uuden rintapumpun Philips Aventin pisteeltä. Mulla kyllä oli edellinenkin pumppu vielä tallessa, osia olisi vaan pitänyt uusia, Mukava myyjä kuitenkin vinkkasi että malli on uusittu ja vanhaan malliin ei kuulemma enää osia tahdo saada. Googlasin lounaan ajan osia ja totesin että halvemmaksi tulee ostaa se pumppu joka oli kivasti puoleen hintaan tarjouksessa. Olisin myöhemmin kyllä katunut jos olisi jäänyt ostamatta.

Lounaan kävimme syömässä yläkerran Eat&Meet'ssa, jossa lauantaina oli ruokalistalla montaa eri vaihtoehtoa joista perheemme lautasille valikoitui uunilohta, paahdettua broileria ja pinaattilettuja. Pikkuheppu veti napa paukkuen viimeksi mainittua mahansa täyteen, mitä kyllä ihmettelin koska yleensä ei tuollaisessa tilanteessa malta keskittyä ruokaan 5 minuuttia kauempaa. Lohi oli äidinkin mieleen, sitä tuli syötyä niin paljon että kierroksen jatkaminen tuntui hetken mahdottomalta ajatukselta. Ensin ajattelmme kääntyä ympäri kun jonot olivat ihan mielettömät, mutta lähempi tarkastelu osoittikin että suurin osa jonotti Heseen ja me pääsimme lyhyemmän jonotuksen jälkeen käsiksi ruokaan,

-----

Tämä teksti hieman katkesi kesken koska olinkin yhden yllätyksen
saanut mukaani messuilta; vatsataudin. Su-ma yö meni vessanpöntön kanssa seurustellessa ja eilinen toipuessa, joten tänään vasta pääsin jatkamaan tekstiä. On se jännä että lapsen käsiä kyllä muisti puunata Savett-liinoilla jne, mutta omat kädet tuli pestyä vain vessakäyntien yhteydessä. Toivottavasti ei J saa tautia.

-----

Vessakäynnit taaperon kanssa ovatkin oma haasteensa julkisilla paikoilla. EI onneksi hirveän kauaa tarvinnut etsiä vessaa jossa on potta. Tilavassa invawc:ssä saatiin asiat hoidettua hyvin, mutta pieni nootti tulee Messukeskukselle siitä että vessojen lavuaarit olivat toooodella matalat ja epäkäytännölliset lasta ajatellen. Lapsi ei millään ylettynyt psemään käsiään kastelematta samalla hihojaan, Ajattelin myös pienten vauvojen äitejä, kuinka hankalaa sellaisessa 5cm syvässä altaassa on pestä vaikkapa vauvan peppu kastelematta omaa paitaa ja roiskimatta mahdollista scheissea ympäriinsä.. Aina ei kannata sitä designia vaan ajatella tuollaisissa tiloissa.

Heppu kävi urheasti laskemassa paloautosta liukumäkeä. Viime vuonna ei vielä uskaltanut.
Unohdin aivan täysin ottaa kuvia koko messuilta. Mies onneksi otti muutaman, joissa lapsi laskee liukumäkeä paloautosta (kts yllä) tai istuu poliisiauton takana. Itsehän keskityin enemmän shoppailuun, ja mukaan tarttuikin Blaan pisteeltä useampi vaatekappale, Metsolalta yksi ihanacollegepusero (jota en löytänyt pienemmässä koossa joten meni jemmaan) sekä kummitäti osti hepulle kesäksi Villervallan shortsit. Gugguun kojulla kävin myös ihailemassa uusia malliston Rims legginsejä, joista olikin vain yhdet ainoat jäljellä. Myöhemmin luinkin Facebookista että olin kolme tuntia liian myöhään paikalla. Niin ja myöskin Finlaysonin pisteeltä löytyi ihania Muumi-käsipyyhkeitä joita lähti matkaan koko perheelle yhdet per lärvi (neljä!) ja pieniä pyyhkeitä jotka olivat euron kipale. Ne aionkin sijoittaa hoitolaukkuun jotta kiperässä tilanteessa saa vaikka vauvan pepun kuivattua jos ei muuta ole saatavilla.

Olisin kovasti halunnut pienemmän koon tästä, mutta turhaan. 

Kaiken kaikkiaan messut olivat hieman pettymys. Ei ollut niitä kaikkia ihania ilmaisnäytteitä ja kilpailuja joita vielä toissavuonna oli. Sehän se messujen juju on, eikö? Lippujen hinnat kuitenkin kipuavat ylöspäin mutta taso silti laskee. Ensi vuonna ehkä harkitaan mennäänkö ollenkaan, ellei jostain voiteta lippuja. Ensi vuonna kun meitä onkin 4 ja se onkin jo haasteellisempaa.

Paluumatkalla pysähdyimme vielä Ikeaan ja teinkin itsenäisen shoppailukierroksen talossa varttitunnissa. Muut odottivat autossa kun hetken päästä tulin ulos kahden seinään kiinnitettävän kuivaustelineen ja yhden kylpyhuoneen kaapin kanssa. Nämä oli pakko hankkia samalla reissulla, nimittäin aion laittaa kylpyhuoneen uuteen uskoon, mutta se olkoon toinen tarina..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaan, ihan rohkeasti!