perjantai 22. huhtikuuta 2016

Mr Yrjö, voit pakata kimpsusi ja lähteä

Tämä viikko on todellakin sairastettu urakalla. Itse aloitin ylenantamisen su-ma yönä, poika jatkoi tiistaina siitä mihin äiti jäi ja nyt on iskän vuoro. Mä olen tän viikon aikana pessyt pyykkiä varmaan 20 koneellista ja tuntuu että pyykkikorin sisällön määrä on edelleen vakio eikä kantta meinaa saada kiinni.

Koska olen oppinut ammattini puolesta pitämään huolta hygieniasta ehkä vähän liiankin hyvin (varsinkin pöpöaikana), olen myös kuurannut ovenkarmeja, pönttöjä, ovenkahvoja, valokatkaisijoita ja lavuaareja sellaisella intensiivisyydellä että tänään piti hakea jo täydennystä pesuaineisiin kassillinen :D Kädet alkaa olemaan sellaisessa kunnossa että nyt ei voi muuta kuin rasvata tai lähtee nahka. Ja tekee se muutenkin hyvää heittää rätti välillä nurkkaan ja istahtaa sohvan nurkkaan koneen  kanssa. Varsinkin kun ei voimat meinaa riittää tämän mahan kanssa.

En muista mistä joskus luin (voi olla että Äityleistä) vinkin että taaperon ollessa oksennustaudissa kannattaa vuorata sänky ja sohva pyyhkeillä, jotta oksennuksen tullessa voi vaan otaa osuman saaneet pois päältä ja lyödä pyykkiin. Se tosiaan kannatti, eikä tarvinnut yöllä vaihtaa lakanoita lapsen sänkyyn kertaakaan, vaan täyttää pyykkikone pyyhkeillä ja laittaa pyörimään. Jostain syystä äkkäsin myös rullata matot sivuun ja näin säästyin mattopyykiltä, HUH. Tottakai lakanat menivät myös vaihtoon aamulla kun pahin vaihe oli ohi ja pyykeille oli taas kuivaustilaa.

Pyykin kuivauksesta päästäänkin seuraavaan kehittelemääni projektiin; kylpyhuoneen mullistukseen. Meillä pyykit kuivataan vanhemmiltani tänne jääneessä vanhassa kuivauskaapissa joka ei ole käytössä. Se vaan alkaa olemaan jo 25 vuotiaana niin laho ja ruosteinen että se kohta kaatuu niskaan vaikkapa kesken suihkun. Päätinpä siis pesää rakentaessani että se rohjo lähtee kaatopaikalle ja tilalle tulee kauan vastustamani kuivausrumpu. En aio rummussa toki kaikkea pyykkiä kuivata, mutta helpottaa se kummasti vaikkapa juuri em. tilanteessa, kun pitää kuivata lakanoita ja pyyhkeitä iso määrä kerralla. Ja tuntuu että lapsiperheessä rumpu on enemmänkin sääntö kuin poikkeus joten olkoon ja tulkoon rumpu myös meille :)

Mutta. Rumpu ei mahdu pesukoneen päälle. Siinä on pyykkikaappi. Kaappia taas ei voi siirtää toiselle seinälle kuivauskaapilta jäävälle paikalle, koska suihkutila kaventuisi entisestään. Äiti ilmeisesti on teettänyt kaapin mittatilauksena, koska en ole vielä kaupoista löytänyt niin isoja pyykkikaappeja.. Joten tästä päästään tilanteeseen jossa hankittiin jo pienempi kaappi joka tulee sinne suihkun nurkkaan. Ja väliin tulee suihkuseinä, jotta kaapin alle saa pyykkikorin. Mä olen laskenut kustannukset ja kaiken jo valmiiksi, mitannut ja tuumannut ja miettinyt. Mä rrrrakastan suunnitelmien tekemistä kun on kyse jostain tällaisesta! Enää puuttuu toteutus. Toivoisin että saadaan valmista ennenkuin sintti saapuu. Onhan osa jo hankittu valmiiksi siltä messureissulta, kaappi ja kaksi kuivaustelinettä. Ei vaan ole vielä tilaa mihin ne laittaa. Ehkä mä tässä viikonloppuna saan taas virtapiikin ja äkkiä kehitän kuivauskaapille kyydin kaatikselle ja tilaan sen kuivausrummun kotiin kuljetettuna. Sitten voin laittaa projektista ennen ja jälkeen kuvia, koska nyt en voisi kuvata kuin pyykkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaan, ihan rohkeasti!