torstai 28. huhtikuuta 2016

Kylmä tapaus joka sai tunteeni kuumenemaan

En ole tainnut mainita että meille tuli myös uusi jääkaappi. Ja sen piti olla teräksen värinen Whirlpool, koska keittiössä on sellainen pakastin. Ja koska se on vain puoli vuotta vanha, ei sitä aleta vaihtamaan. En vain osannut ajatella että samanlaisen jääkaapin hankkiminen voisi olla niin hemmetin monimutkainen operaatio, että puoli Suomea pitää koluta läpi ja vähän Ruotsiakin.

No. Minähän painelin 3,5 viikkoa sitten Expertille, joka mainosti nettisivuillaan että heillä on sitä jääkaappia saatavilla. Sovittiin kaupat ja otin vielä lisäksi palvelun jolla kaappi tulee kotiin ja vanha viedään samalla ovenavauksella pois. Meillä kun ei ole peräkoukkua eikä -kärryä eikä oikein aikaakaan ajella kaatikselle niin parempi että joku muu tekee sen. 

Elettiin viikko eteenpäin, kun tuli expertiltä puhelu. Ei ookaan sitä kaappia, ei edes heidän keskusvarastollaan Ruotsissa. Whirlpool kuulemma uudistaa mallejaan eikä sitä mallia enää oo tulossa. Tässä kohtaa aloin kiristelemään hampaitani.. Mutta olis heillä vielä vähän kalliimpaa (tietty!) mallia saatavilla, laitetaanko se sitten tilaukseen? Pakkohan se oli laittaa. Sovittiin että palataan asiaan kahden päivän päästä. 

..kului KAKSI VIIKKOA eikä puhelua kuulunut. Ja mulla tosiaan on pitkä pinna, mutta nyt oli jo pakko painella sinne liikkeeseen kysymään että missä (&%%¤¤# se kaappi seikkailee. Toinen myyjä otti asian hoitaakseen ja selvitti sitä hetken, kunnes vastaus oli taas sama; ei oo kaappia saatavilla. En enää jaksanut edes yrittää saada asiaan ratkaisua heidän kauttaan vaan päädyin ottamaan rahani takaisin ja selvittämään mistä hitosta sen kaapin nyt saisi. Ratkaisu oli Verkkokauppa.com. Sieltä sen sitten tilasin, toissapäivänä, kotiin kuljetettuna. Ei ollut mahdollista saada vanhalle kaapille pois kuljetusta, mutta tämä oli nyt otettava kun muutakaan ei ollut. 

Ja eilen hän saapui. Postista soitettin aamupäivällä jotta ollaanko kotona vastaanottamassa pakettia 13-16 välillä. Minä tietysti sanoin että ilman muuta, tervetuloa vaan! Hieman jäi mietityttämään, jotta kannetaanko se sitten sisään asti, kun on olemassa myös sellaisia kuskeja joita ei ole varustettu asiakasystävällisyydellä lainkaan, ja he jättävät isotkin paketit ihan vaan kynnykselle. Olin kuitenkin yksin mahani kanssa kotona.

Vähän yhden jälkeen pihaan kaarsi kuorma-auto ja sieltä purkautui kaksi miestä ja meidän uusi jääkaappi. Kokoani päiviteltyään heput nostivat kysyttyäni kaapin eteiseen, toivotimme hyvät päivän jatkot ja he jatkoivat matkaansa. Ja siinä me sitten ihmeteltiin kaapin kanssa toisiamme. Päätin nohevana vaihtaa kuitenkin oven kätisyyden itse ennen ukon kotiutumista, mutta lopputulos ei ihan ollut ekologinen ratkaisu, koska kaappi seisoi edelleen keskellä eteistä, mutta ovi nojaili rennosti seinään. Sellaista kaappia olisi hieman hankala pitää kylmänä, joten päätin odottaa apuvoimia ennenkuin tekisin mitään peruuttamatonta.

Myöhemmin kaikki menikin ihan nappiin, tyhjensin vanhan kaapin, mies soitti kotimatkalla että veljeni on tulossa ja he vievät sen pois samantien. Ja samalla vietiin nurkista myös se kirottu vanha kuivauskaappi (!) joten toinen murhe katosi samalla. Me lähdettiin J:n kanssa kaasopalaveriin ystäväni häiden tiimoilta ja ukot hoitivat muun. Illalla sitten olikin kaappi omalla paikallaan, ihan kuin se olisi aina siinä ollutkin.



Yöllä tuli todettua että kaapissa on loistavat sisävalot yösyömistä ajatellen; en tarvinnut muita valoja ollenkaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano vaan, ihan rohkeasti!